Előírások

Temesvári TRIATLON SZABÁLYZAT

2023. OKTÓBER 4/18-as verzió

 

1. SZAKASZ. A VERSENY SZERVEZŐI ÉS HIVATALOS SZABÁLYZATA

A "Temesvári Triathlon" versenyt (a továbbiakban: "Verseny") a CS Ride Competition szervezi a Román Triatlon Szövetséggel együttműködve, a Ski2Bikeshop SRL és a SightRunning.ro producerrel, és célja a triatlon népszerűsítése, különösen a triatlon népszerűsítése. az élet általában aktív.

A verseny résztvevői vállalják, hogy betartják a jelen Hivatalos Versenyszabályzat (a továbbiakban: "Hivatalos Szabályzat") feltételeit.

A hivatalos szabályokat a román jogszabályoknak megfelelően készítik és teszik közzé, és ingyenesen elérhetővé teszik a jelentkezők számára a https://timisoaratriathlon.ro/regulament/ oldalon, valamint a Verseny helyszínén.

A verseny lebonyolítása a Román Triatlon Szövetség Versenyszabályzata alapján, amely a https://triatlonromania.ro/regulamente/ weboldalon érhető el, valamint a szabadtéri sportversenyek rendezésére vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően, a jogszabályok által előírt korlátozásokkal kapcsolatban. hatályos a COVID19 terjedése elleni küzdelemről.

A Versenyen való részvétellel a résztvevők vállalják, hogy tiszteletben tartják és betartják a Hivatalos Szabályzat minden előírását, feltételeit, valamint a hatályos szabályokat, valamint az átvételkor kitöltik és aláírják a szervezők által megküldött saját felelősségi nyilatkozatot. a részvételi készlet.

 

2. SZAKASZ. A VERSENY IDŐPONTJA ÉS HELYE. VERSENYEK ELÉRHETŐ

A verseny 2024. július 20-án, szombaton lesz Temesváron.

Az úszópróbák rajtja a Bega-csatorna különböző helyeiről lesz (a választott versenytől függően).

Minden táv célpontja a Szabadság téren van.

A pontos rajt/átmenet/cél helyszínek a www.timisoaratriathlon.ro oldalon a VERSENYEK rovatban érhetők el a versenyzők számára.

A résztvevők az alábbi távok közül választhatnak:

– a középtávú verseny (Fél), amely 1900 m úszás + 90 km kerékpározás + 21 km futás áll;

– standard távverseny (olimpia), amely 1500 m úszás + 40 km kerékpározás + 10 km futás áll;

– rövidtávú verseny (Sprint), amely 750 m úszásból + 20 km kerékpározásból + 5 km futásból áll.

– nagyon rövid távú verseny (SUPER SPRINT), amely 290 m úszásból + 13 km kerékpározásból + 1,3 km futásból áll.

A távolságok hozzávetőlegesek, és a standard WORLD TRIATHLON távolságoktól való eltérések a helyi korlátok miatt következnek be.

 

3. SZAKASZ. VERSENY MECHANIZMUS

3.1.1 A VERSENY RÉSZTVEVŐI ÉS LEBONYOLÍTÁSA:

A pályázaton bárki részt vehet, aki összességében megfelel az alábbi feltételeknek:

- olyan egészségi állapota van, amely lehetővé teszi számára, hogy a versenyen, a választott távokon részt vegyen a teszteken;

- be van jegyezve a Román Triatlon Szövetségnél vagy - külföldi állampolgárok esetén - a származási országa Triatlon Szövetségénél. Azok a váltóversenyzők, akik licenc nélkül vehetnek részt, mentesülnek e feltétel alól. Az egyes versenyszámok versenyzői éves vagy egynapos licenc alapján vehetnek részt. A Nemzeti Triatlon Körversenyen elért pontszerzéshez a versenyzőknek éves licencre van szükségük. A FÉL 70.3, OLIMPIAI, SPRINT versenyek a Nemzeti Triatlon Körverseny részét képezik.

Az engedélyezés csak online történhet. Több információ  itt.

ÓVATOS! Ha a versenyző a felszerelés átvételekor nem mutatja be a triatlon engedélyt, nem indulhat a versenyen.

Korosztályi kategória legalább 10 fő jelentkezése esetén alakul ki. Ha egy kategóriában nincs 10 résztvevő, akkor a kategória a következővel (magasabb korosztályú) egyesül, amíg a résztvevők száma el nem éri a 10 főt.

Korosztályok, férfi és nő:

Középfaj (fél)

Nyitva, 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-69, 60-64, 65-69, 70+

Standard verseny (olimpiai)

Nyitva, 18-19, 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-69, 60-64, 65-69, 70+

Sprint verseny

Nyitva, 16-17,18-19, 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70+

SuperSprint verseny

Nyitva, 14-15, 16-17, 18-19, 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70+

 

3.1.2 VÁLTÓK (CSAK FÉL- ÉS OLIMPIAI VERSENYEKHEZ)

Egy csapat 2 vagy 3 főből állhat. 2 fős csapat esetén a két tag egyikének a 3 tesztből 2-t kell kitöltenie. A staféta átadása az elektronikus időmérő chip egyik csapattársról a másikra való átvitelével történik.

 

A váltóban az is részt vehet, aki valamelyik egyéni versenyen részt vesz. Így az úszás vagy úszás + kerékpározás versenyszámban eltöltött idő is beleszámít a váltóba, amelynek része.

 

A váltókategóriák a következők: Vegyes; Lányok; fiúk

 

3.2. ünnepA VERSENY KÖNNYÍTÉSE

Az egyéni versenyszámok versenyzőinek mind a 3 versenyszámot egyénileg – úszás, kerékpározás és futás – ebben a sorrendben kell teljesíteniük, és a benevezett futam teljes versenytávját meg kell teljesíteniük.

A verseny útvonalát kerítések, határsávok és kúpok biztosítják. A szervezők képviselői - az útvonalért felelős bizottság tagjai - az útvonal kiemelt pontjain jelen lesznek, és gondoskodnak arról, hogy minden versenyző biztonságos körülmények között bonyolítsa le a versenyt, és betartsa a versenyszabályokat.

Azok a versenyzők, akik nem tartják be a hivatalos útvonalat, vagy azt bármilyen módon lerövidítik (ezzel versenyelőnyt szereznek), kizárásra kerülnek.

A teljes útvonal részletes térképe elérhető a www.timisoaratriathlon.ro oldalon, a VERSENYEK rovatban.

 

3.2.1 ÚSZÁSTESZT

Az úszópróbát a Béga-csatornában rendezik meg, három helyszínről indulva, egyre közelebb az átmeneti területhez, a választott távopciótól függően. Minden távolsági lehetőség esetén ússzon felvízről lefelé (a víz áramlásának irányába). Az indítómechanizmus tekercsindítás típusú lesz.

Kedvezőtlen körülmények esetén a Verseny szervezője megváltoztathatja az úszás útvonalának hosszát, vagy ha a körülmények veszélyeztetik a versenyzők biztonságát, ezt a tesztet törölheti.

Az úszórendezvény lemondása esetén a Szervező azt új futóeseménnyel helyettesítheti.

A végső döntést legkésőbb a verseny kezdete előtt egy órával hozzák meg és a technikai delegálton keresztül közöljük a sportolókkal.

 

3.2.2 ÁTMENETI TERÜLET

Az átmeneti zóna megegyezik a T1-nél: úszás-kerékpározás és a T2-nél: kerékpározás-futás.

Az átmeneti területhez való hozzáférést biztosítják, és csak a résztvevők számára biztosítják.

ÁTMENETI TERÜLET BIZTONSÁGI RÉSZLETEI:

A belépés csak a versenyszám alapján történik;

A kerékpárok és felszerelések tárolása az átmeneti területen a verseny honlapján, a versenyzőknek szánt részben elérhető hivatalos menetrend szerint történik. Biztonsági okokból a meghirdetett felszerelés tárolási intervallumon kívül az átmeneti területre csak az adott időpontban részt vevő versenyzők léphetnek be.

Az átmeneti területen a kerékpárok tárolása a megjelölt helyen történik, a versenyszámtól és a versenyszámtól függően, amelyen a versenyző részt vesz.

A kerékpár ki nem osztott területen, a verseny előtt vagy a T2 átállásnál történő tárolása figyelmeztetéssel jár, ha a résztvevő a rajt előtt javítja a helyzetet. Ha ezt a rajt előtt nem javítja, vagy a T2-ben eltér, akkor a versenyző időbüntetést kap.

A kerékpárokat és az átmeneti dobozokban lévő felszereléseket a rendező által feltüntetett menetrend szerint lehet átvenni az átmeneti területről. Ha a versenyző a kitűzött határidőn belül nem veszi át a felszerelést, a szervező a kerékpár átvételéért és tárolásáért 200 RON/nap díjat számíthat fel.

Az átmenetben maradt kerékpárok és felszerelések átvétele csak a rajtszám alapján történik, és azt a bírók ellenőrzik.

 

a) T1: Úszás-kerékpározás átmenet

Ez magában foglalja a ponton vízből való kilépése és az átmenet területére való belépés közötti távolság lefutását, az úszófelszerelés elhelyezését a versenyző számára kiosztott dobozban és a kerékpáros verseny felszerelését.

A felszerelés vagy egyéb tárgyak elhagyása a versenyző kijelölt boxán kívül büntetést von maga után.

A sisakot megfelelően viselni és le kell zárni, mielőtt felemeli a kerékpárt az állványból. Ennek a szabálynak a be nem tartása büntetést von maga után.

A versenyszám a T1-es kijárattól kezdve kötelező. A kerékpáros versenyen a háton kell viselni, és láthatónak kell lennie a játékvezetők, a nyilvánosság, a többi versenyző és az önkéntesek számára. E szabály megsértése büntetést von maga után.

A résztvevők csak a "Mount Bike" vonal átlépése után szállhatnak fel a kerékpárra.

b) T2: kerékpározás-futás

A versenyzőknek kerékpárjaikat az átmenetben kijelölt területen kell tárolniuk. E szabály megsértése szankcionálandó.

A versenyzőknek le kell szállniuk a kerékpárról a „Dismount Bike” vonal előtt (egyik lábukat a sor előtt a talajra helyezve) a kerékpáros esemény befejezése után. Ez a két vonal megfelelően lesz megjelölve, és lesznek önkéntesek, akik bejelentik ezeket a területeket. Ennek a követelménynek a be nem tartása a rendelet szerint büntetést von maga után.

A kerékpáros bukósisakot csak a tartóba helyezés után lehet levenni. E szabály megsértése büntetést von maga után.

 

3.2.3 KERÉKPÁROS TESZT

A kerékpáros vizsga az autóforgalom elől teljesen elzárt körön zajlik, amelyet a választott pályának megfelelő számú alkalommal kell teljesíteni. A kör részletei, a teljesítendő körök száma és az útvonaltérkép a verseny honlapján a VERSENYZŐK > VERSENYEK menüpont alatt található.

A sportolóknak nyomon kell követniük a megtett köröket. Ha az eredmények érvényesítése során kiderül, hogy egy versenyző nem tette meg a teljes számú hurkot, a versenyzőt kizárják.

 

A fél futamhoz:

A számlálóidő vagy országúti kerékpárok használata megengedett;

Rajzolás nem megengedett.

 

Az olimpiai versenyre:

Csak országúti kerékpárok engedélyezettek;

Az időjárásálló kerékpárok vagy az aerobar típusú tartozékok használata tilos.

Az azonos nemű versenyzők közötti draftolás megengedett.

 

A sprint versenyhez:

Országúti kerékpár vagy mountain bike (MTB) használata megengedett.

Az időjárásálló kerékpárok vagy az aerobar típusú tartozékok használata tilos.

Az azonos nemű versenyzők közötti draftolás megengedett.

 

A Super Sprint versenyhez:

Országúti kerékpár vagy mountain bike (MTB) használata megengedett.

Az időjárásálló kerékpárok vagy az aerobar típusú tartozékok használata tilos.

Az azonos nemű versenyzők közötti draftolás megengedett.

 

A félváltó versenyhez:

Időfutam, országúti vagy MTB kerékpár használata megengedett;

Rajzolás nem megengedett.

 

Az olimpiai váltóversenyhez:

Országúti vagy MTB kerékpár használata megengedett;

Az időjárásálló kerékpárok vagy az aerobar típusú tartozékok használata tilos.

Az azonos nemű versenyzők közötti draftolás megengedett.

 

A rajzolási terület téglalap alakú, szélessége 3 m és hossza 12 m. A hosszt a kerékpár első kerekétől a hátsóig mérik. A téglalap szélessége a kerékpár közepén lesz.

Az előzési manőverek során a merülési területen az ideiglenes áthaladás megengedett.

Ideiglenes áthaladás az itatós területen megengedett 100 méterrel az átmenetbe vagy a hidratációs/etetési területre való belépés, illetve onnan való kilépés előtt.

Az éles kanyar előtt, illetve után 100 m-rel megengedett az ideiglenes áthaladás a rajzolási területen.

Biztonsági okokból (pl. akadály elkerülése) megengedett az ideiglenes áthaladás a rajzolási területen.

A rajzolás időtartama nem haladhatja meg a 20 másodpercet.

Leküzdése:

Egy sportolót akkor kell megelőzni, ha az első kerékpárjának első kereke elhaladt a második előtt;

Az előzés után az megelőzött sportolónak 10 másodperce van a lassításra, hogy kilépjen a draftolási zónából;

A kerékpárosoknak a sáv jobb oldalán kell haladniuk, hogy lehetővé tegyék az előzést, és ne akadályozzák a többi versenyzőt (NINCS BLOCKING).

 

3.2.4 FUTÁSI TESZT

A futóút egy hurok, amely járdákon, utakon vagy tereken és sikátorokban halad. Ezeken a területeken a gépjárműforgalom le van zárva, a gyalogosforgalom pedig korlátozott.

A versenytérkép és az útvonal leírása elérhető az esemény weboldalának VERSENYZŐK > VERSENYEK menüpontjában.

A sportolóknak nyomon kell követniük a megtett köröket. Ha az eredmények érvényesítése során kiderül, hogy egy versenyző nem tette meg a teljes számú hurkot, a versenyzőt kizárják.

 

A futó útvonalon két benzinkút található, 2 km-enként.

 

3.2.5 BÜNTETŐDOBOZ

A hivatalos térkép szerint a futóút mentén néhány tíz méterrel a cél előtt egy tábla és egy büntetősátor lesz, az úszóversenyen a technikai illetékesek által alkalmazott időbüntetésekre, az átmeneti területen, kerékpáros vagy futóteszt.

Ezen a területen a táblán jól láthatóan megjelenik azon versenyzők száma, akikre időbüntetést alkalmaznak, és a büntetőjel.

A büntetések a következők:

könyvjelző Leírás Büntetés az első szabálysértésért Büntetés a második szabálysértésért Büntetés a harmadik szabálysértésért
d Leszerelési vonal megsértése / leválasztási vonal megsértése

30 mp FÉL

15 mp-es OLIMPIAI

10 mp SPRINT

10 mp SZUPERSPRINT

F/W

 

Úszó magatartás/kerékpározás – sportszerűtlen magatartás az úszó/kerékpáros rendezvényen

 

Figyelem

30 mp FÉL

15 mp-es OLIMPIAI

10 mp SPRINT

10 mp SZUPERSPRINT

 

DESQ.
m Mount line megsértése

30 mp FÉL

15 mp-es OLIMPIAI

10 mp SPRINT

10 mp SZUPERSPRINT

E

 

 

Rossz helyen elhelyezett kerékpár vagy felszerelés az átmeneti dobozon kívül maradt Figyelem

30 mp FÉL

15 mp-es OLIMPIAI

10 mp SPRINT

10 mp SZUPERSPRINT

30 mp FÉL

15 mp-es OLIMPIAI

10 mp SPRINT

10 mp SZUPERSPRINT

AZT

 

 

 

Hulladék lomtalanítása/kidobása az engedélyezett területen kívül

30 mp FÉL

15 mp-es OLIMPIAI

10 mp SPRINT

10 mp SZUPERSPRINT

30 mp FÉL

15 mp-es OLIMPIAI

10 mp SPRINT

10 mp SZUPERSPRINT

30 mp FÉL

15 mp-es OLIMPIAI

10 mp SPRINT

10 mp SZUPERSPRINT

V Egyéb jogsértések választottbíró döntése választottbíró döntése választottbíró döntése

A résztvevő köteles ellenőrizni a táblát, hogy megtudja, alkalmaztak-e időbüntetést vagy sem.

Az időbüntetés kiszabása a műszaki tisztviselő teljes megállásával történik a területen, aki megkezdi az időbüntetést. Ha a sportoló a szankció alkalmazása közben megmozdul (a helyben futás is tilos), a technikai tisztviselő leállítja az időmérőt, amíg a versenyző teljesen meg nem áll.

A szankciót akkor lehet alkalmazni, amikor a versenyző akarja (bármely körnél), a verseny végéig. Ha egy sportolóra egynél több büntetést alkalmaznak, dönthet úgy, hogy azokat egyszer vagy többször is kiszabja.

Az időbüntetések be nem tartása (elmulasztása) kizárást von maga után.

 

3.3. REGISZTRÁLJ

A résztvevők a hivatalos weboldalon található online űrlap kitöltésével regisztrálhatnak.

Az ülések nem átruházhatók, de különleges helyzetekben (vészhelyzet/sérülés/motivált részvételi képtelenség) az ülés átruházható egy másik személyre. Az átutalás a regisztráció lezárása után nem lehetséges, és 50 lej átutalási díj kerül felszámításra). Ugyanez a szabály vonatkozik a résztvevő pozíciójának egyik versenyről a másikra történő megváltoztatására. Magasabb nevezési díjú versenyről alacsonyabb nevezési díjúra történő váltás esetén a különbözetet nem térítjük vissza. A regisztráció lezárása után változtatásra nincs lehetőség.

Minden versenyzőnek saját felelősségére részvételi nyilatkozatot kell kitöltenie és aláírnia. A verseny megkezdésével a versenyző megerősíti az aláírás érvényességét.

A versenyző, aki:

- a COVID 19 betegséggel összefüggő tüneteket mutat, de nem kizárólagosan: 37,5 fok feletti láz, légszomj vagy légzési nehézség, száraz köhögés az elmúlt 14 napban;

- COVID-19-et diagnosztizáltak nála az elmúlt 14 napban;

vállalja, hogy nem jelenik meg a verseny kezdetén.

A versenyen / rendezvényen olyan személyek részvétele, akik alkoholos italt / kábítószert fogyasztottak, vagy ezek hatása alatt állnak, olyan személyek, akik bármilyen fegyvert, robbanó- vagy gyújtóanyagot, könnyeket okozó, irritáló vagy bénító anyagokat, elektromos sokkoló eszközöket tartanak. tilos olyan egyéb eszköz használata, amely erőszakos cselekményekhez használható, vagy a rendezvény normális lefolyását megzavarhatja.

A rendelkezéseket megszegő személyeket a szervezők eltávolítják a rendezvény területéről, akár a hatóságok segítségét is kérik.

 

3.4. FELSZERELÉS ÉS VERSENYFELTÉTELEK. PÁLYÁZATI SZÁMOK

A versenyzők saját felszerelésüket használják a verseny során. A versenyzőknek ajánlott az akkori időjárási viszonyoknak megfelelő felszerelést viselni a verseny napján.

Az úszáspróbán:

A víz hőmérsékletétől függően a búvárruha kötelező, választható vagy tilos-e az úszóversenyen. Az úszóversenyen a rendező által a rajtkészletben biztosított úszósisak viselése kötelező.

BIZTONSÁGI BÓJA (biztonsági jelzőfény) használata megengedett, azzal a megjegyzéssel, hogy aki használni fogja, az utoljára indul.

A versenyszámokat, az úszósisakot és az időmérő chipet a szervező bocsátja a versenyzők rendelkezésére.

A kerékpáros teszten:

A rajtszámokat gumiszalaggal rögzítik, és a kerékpáros verseny alatt minden versenyzőnek a hátán kell viselnie. A versenyszám semmilyen módon nem lehet sérült (vágott, szakadt, hajlított) vagy letakarva.

A kerékpáros bukósisak KÖTELEZŐ minden versenyző számára a kerékpárverseny ideje alatt, valamint a verseny előtti bemelegítés során.

 

A versenyre elfogadott kerékpárok:

Kerékpár típus FÉL verseny OLIMPIAI verseny SPRINT verseny SUPERPRINT verseny
TIME TRIAL KERÉKPÁR IGEN IGEN NEM NEM NEM NEM NEM NEM
Országúti kerékpár, aerobarral / országúti kerékpár (verseny), aerobarral IGEN IGEN NEM NEM NEM NEM NEM NEM
Országúti kerékpár, aerobar nélkül / országúti kerékpár (verseny), aerobar nélkül IGEN IGEN IGEN IGEN IGEN IGEN IGEN IGEN
hegyi kerékpár (MTB) NEM NEM NEM NEM IGEN IGEN IGEN IGEN

A váltóversenyekre ugyanazok a követelmények vonatkoznak, mint az azonos távon lebonyolított egyéni versenyekre, kivéve az MTB kerékpárok használatát.

A kerékpároknak jó állapotban kell lenniük, mindkét keréken működő fékkel.

A futóteszt során:

Speciális futófelszerelés használata kötelező. A versenyszámot a mellkason/hason kell viselni, hogy jól látható legyen. A mezítláb futás nem megengedett.

3.5. KEZDÉS ÉS IDŐKOR

Az egyes futamok rajtját és időkorlátját a versenyzői útmutató tartalmazza.

A program változhat, amit előre bejelentenek.

A szervezők fenntartják a jogot, hogy kizárjanak egy versenyzőt a versenyből (akit DNF-nek nyilvánítanak), ha versenyvezetőink úgy ítélik meg, hogy a résztvevőnek nincs lehetősége befejezni a versenyt (úszás, kerékpározás, futás) a leállási idők előtt, attól függően a helyszínről, a sportoló idejére és átlagos sebességére.

3.6. AZ EREDMÉNYEK MEGÁLLAPÍTÁSA

A kategóriánkénti besorolás az egyes résztvevők végső ideje szerint történik.

A szervezők által biztosított karóra chipet a célvonal átlépése után visszakapjuk.

A besorolás Openen és korosztályonként történik.

A kategóriák és díjak listája elérhető a hivatalos weboldalon a VERSENYZŐK-DÍJAK rovatban.

 

3.7. ÚTVÁNYBÍRÓK, MŰSZAKI KÜLDÖTTEK ÉS VÁLTOZTATÓBÍRÓI testület

A verseny játékvezetését a Román Triatlon Szövetség képviseletében technikai tisztségviselőkből álló csapat biztosítja.

A technikai tisztségviselőkből és a versenybizottság tagjaiból (útvonalbírók) álló csapat a verseny teljes területét lefedi, és gondoskodik arról, hogy a versenyzők betartsák az útvonalat és ezen szabályokat.

E szabályok megsértését a műszaki tisztségviselők figyelmeztetéssel, időbüntetéssel vagy kizárással szankcionálják, a meg nem felelés súlyosságától függően.

Ha a versenyért felelős bizottság egy tagja azt észleli, hogy egy versenyző "rövidítéssel" próbálkozik (rövidítéssel vagy eltéréssel), a versenyzőt kizárják.

 

3.7.1 VÁLTOZTATÓBIZOTTSÁG

A választottbírósági bizottság felel az összes fellebbezés megoldásáért.

3.7.2 VÁLTOZÁSOK BENYÚJTÁSA ÉS MEGOLDÁSA

A reklamációkat a rendezvény hivatalos irodájában kell benyújtani. A fellebbezési nyomtatványok beszerezhetők az illetékes irodában.

A fellebbezéseket a versenyzők személyesen nyújtják be, legfeljebb 30 percen belül a verseny végétől számítva, amelyben részt vettek.

A fellebbezéseket a választottbírói bizottság legfeljebb 2 héten belül elbírálja.

A fellebbezés benyújtásakor 200 RON fizetendő; ha a megoldás a sportoló javára szól, az összeg visszajár.

 

4. SZAKASZ DÍJAK

Pénzdíjakat csak az általános besorolásban (nyílt férfi és női kategória) osztanak ki, az alábbiak szerint:

 

FÉL verseny: 1. hely = 4000 lej, 2. hely = 3000 lej, 3. hely = 2000 lej

OLIMPIAI verseny: 1. hely = 2000 lej, 2. hely = 1500 lej, 3. hely = 1000 lej

SPRINT verseny: 1. hely = 1000 lej, 2. hely = 800 lej, 3. hely = 600 lej

SUPERSPRINT verseny: 1. hely = 500 lej, 2. hely = 400 lej, 3. hely = 300 lej

 

A nyereményeket a nyertesek személyes számlájára utalják a verseny dátumától számított legfeljebb 30 napon belül.

A pénzdíj ellenértékét CSAK banki átutalással fizetjük ki, az esemény dátumától számított 30 napon belül. Más fizetési módot nem fogadunk el. A nyertesek az eseményt követő 30 napon belül e-mailt küldenek az info@timisoaratriathlon.ro e-mail címre az IBAN számlaszámmal, amelyre a pénznyereményt utalják, a személyi igazolvány másolatával együtt (állampolgárok adóügyi tartózkodási helyéről szóló igazolás). külföldiek).

Korcsoportonként és váltónként okleveleket és lehetőség szerint termékdíjakat osztanak ki.

A hivatalos díjátadó a honlapon feltüntetett hivatalos program szerint, a COVID19 megelőzésre vonatkozó hatályos előírásoknak megfelelően kerül megrendezésre.

5. SZAKASZ. ADMINISZTRATÍV FELTÉTELEK

5.1. ADMINISZTRATÍV FELTÉTELEK (VERSENYEK ALATT)

Azok a résztvevők, akik a verseny ideje alatt feladják a versenyt, kötelesek ezt a tényt a szervezőnek értesíteni és az időmérő chipet az átmenet vagy a célterületen leadni.

A verseny ideje alatt baleseti sérülés esetén orvosi ellátást biztosítanak, és az orvosi csapat a cél és az átmenet közelében áll rendelkezésre.

 

5.2. ADMINISZTRATÍV FELTÉTELEK (KIVVÁLASZTHATÓ)

Kivételes, előre nem látható, a rendezvény biztonságos lebonyolítását veszélyeztető helyzetekben (pl. szélsőséges időjárási viszonyok, földrengés, járvány, katonai konfliktus) a rendezvény elhalasztható vagy elmarad. Minden külső, előre nem látható, feltétlenül elkerülhetetlen esemény vis maior helyzetnek minősül, beleértve azt a helyzetet is, amikor a versenyt a COVID 19 világjárvány kialakulása miatt törölik.

A verseny elhalasztása vagy lemondása esetén a részvételi díjak vissza nem térítendők, a szervező mentesül mindennemű felelőssége alól a résztvevőknek okozott károkért a Ptk. 1351. §-a szerint. A rendezvény elmaradása esetén a résztvevők részvételi csomagot kapnak.

5.3. ADMINISZTRATÍV FELTÉTELEK (ÁLTALÁNOS)

A hatályos jogszabályok értelmében a szervezők nyilvánosságra hozzák a pályázaton felajánlott neveket és nyereményeket. A nyertesek névsorát az eseményt követő 7 napon belül közzétesszük a hivatalos weboldalon.

A szervezők kötelezettséget vállalnak arra, hogy betartják a 2. sz. A személyes adatok védelméről szóló 667/2001.

 

Ebből kifolyólag a szervezők kötelezettséget vállalnak arra, hogy a verseny résztvevői/nyertesei személyes adatainak bizalmas kezelését tiszteletben tartják, és azokat jelen hatósági szabályok, a résztvevők saját felelősségére tett nyilatkozatok és a hatályos jogszabályok szerint használják fel.

Tilos a versenyzőknek hulladékot hagyni a versenyterületen, ami a versenyből való kizárást kockáztatja.

5.4. ADMINISZTRATÍV FELTÉTELEK (JOGOSÍTÁS)

Részvételre jogosult (halmozottan):

-azok az emberek, akiknek egészségi állapota lehetővé teszi számukra, hogy részt vegyenek ezeken a távokon.

- a Román Triatlon Szövetségnél (éves vagy egy versenyre szóló licenccel) vagy – külföldi állampolgárok esetén – a származási ország Triatlon Szövetségénél regisztrált személyek;

Részvételi korhatár:

- FÉL verseny 18 év.

- OLIMPIAI verseny 18 év.

- SPRINT verseny 16 év.

- SUPERSPRINT verseny 14 év.

Információk román sportolóknak itt: https://triatlonromania.ro/licentiere/

A szervezők fenntartják a jogot, hogy ne fogadjanak be a versenybe olyan személyeket, akik:

  • ellenszegülők, nem viselkednek méltóságteljesen és tiszteletteljesen, és túllépnek a józan ész normáin;
  • erőszakos és agresszív a szervezőkkel vagy a többi résztvevővel szemben;
  • alkoholos italt/kábítószert fogyasztott, vagy ezen szerek hatása alatt áll;
  • rajtuk bármilyen fegyver, robbanó- vagy gyújtóanyag, könnygáz, irritáló vagy bénító anyag, elektrosokk-eszköz vagy egyéb olyan eszköz van, amely erőszakos cselekményekhez használható, vagy megzavarhatja az esemény normális fejlődését;
  • dopping okokból felfüggesztik.

 

6. SZAKASZ PÉNZÜGYI SZABÁLYOK

6.1. Részvételi díj

A részvételi díjak a REGISZTRÁCIÓ rovatban láthatók, és a választott versenytől és a befizetés időpontjától függően eltérőek.

Nem részvétel esetén a részvételi díj vissza nem térítendő.

A futamok közötti átigazolási díj 50 lej, és csak indokoltan, legkésőbb a nevezési határidőig lehet megtenni.

Ha rövidebb útra kívánnak átszállni, a különbözetet nem térítjük vissza.

 

A szervezők fenntartják a jogot, hogy jelen Szabályzatot szükség szerint módosítsák, megadva a módosítás verzióját és időpontját.

hu_HU